.video-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; padding-top: 30px; height: 0; overflow: hidden; } .video-container iframe, .video-container object, .video-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Jumat, 12 Juli 2019

POINTPAY BANKASI VE EKOSISTEMINE YAKIN BAKIŞ


Merhaba sevgili arkadaşlar, sizlere blockchain dünyasından haberler sunmak, yenilikleri tanıtmak benim için her zaman heyecan verici olmuştur. Blockchain dünyasında her gün yüzlerce yeni proje ortaya çıkıyor bunları takip etmek normal bir kullanıcı için oldukça zor bir iş. Sizin için projeleri takip ederek aralarından gerçek hayata yönelik gerçek problemleri çözebilecek, ciddi potansiyele sahip projeleri sizlerle paylaşıyorum. Uzun süreden sonra beni son dönemlerde çok fazla heyecanlandıran yeni projelerden biriyle huzurlarınızdayım. Uzun süredir bu kadar heyecan verici bir proje üzerinde inceleme gerçekleştirmemiştim. Benimle aynı heyecanı paylaşabilmek için bir kaç dakikanızı bana ayırmanızı istiyorum. Bir platformun başarılı olabilmesi için belli özellikler gereklidir. Yaratılan fikrin gerçek hayattan gerçek problemlere çözümler bularak çözümlerini hayata yansıtabilmesi gerekir. Evet, BITCOIN hayata geldiği andan itibaren bir çok problemi çözmeyi başardı ancak halen hayata tam olarak entegre edilebilmiş değil ve entegre edilmesi de çok kolay görünmüyor. Bugün incelemek üzere olduğumuz PointPay ekosistemi bir çok çözümü bir arada sunuyor.
Pointpay özet olarak bankacılık işlemleri ile blockchain ağını bir araya getirerek bir blockchain bakası kurmayı hedefliyor. Banka blockchain üzerinde kurulacağı için tabi ki çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak. İncelememize genelde olduğu gibi projenin tanıtım videosunu izleyerek başlayacağız merak etmeyin yazının devamında özellikleri sizlere ayrıntılarıyla açıklayacağım;

PointPay hangi sorunları çözmek istiyor ?
Banka Sektörü Sorunları:
Kredi çekmek, kredi vermek, tasarruf fonları, mevduat fonları, kredi kartları v.b. için günümüz klasik bankalarına gittiğinizde sizleri zorlu süreçler bekler. Bürokrasiden kaynaklanan bir sürü yazı dolu kağıt ve imza süreçlerinden geçmeniz gerekir çok basit bir işlemi halletmek için günlerce uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Gerçekten insanı bıktıran özelliklere sahip mevcut bankalarımız.

Bu resim için metin sağlanmadı
Kripto sektörü sorunları:
En büyük sorun fiyatlardaki oynaklıktır. Müşterinizden 3 bitcoin ödeme aldınız diyelim siz bitcoinleri fiat paraya çevirene kadar bitcoin fiyatı düşerse para kaybı yaşarsınız bu nedenle büyük şirketler bitcoin ödemelerine karşılar. Bir diğer sorun ise yatırımların güvende tutulması sorunu, kripto paralarınızı güvenilmez borsalarda kaybedebilirsiniz. Borsa ve piyasaların bu açıkları sebebiyle kurumsal şirketler topluluk içerisine dahil olmuyorlar. Eğer topluluğumuzu büyütmeyi planlıyorsak bu sorunlara bir an önce çözüm bulmalıyız ve PointPaybu konularda çözümler sunmayı hedefliyor.
PointPay'im çözüm önerisi nedir ?
PointPay sorun oldukça geniş alanda yer aldığı için bütün sorunlara çözüm üretebilecek şekilde PointPay Ekosistemini kuruyor. Ekosistem temel olarak şu parçalardan oluşuyor:
*Kripto Bankası
*Kripto Borsası
*Cihaz Destekleri (Pc, Android, Ios)
*Kredi ve Ödeme Kartları - Pos Cihazları
*Kripto Cüzdanı
*Pointpay Token
Ekosistemin bütün parçalarını tek tek incelediğimizde sistemin sunduğu çözümler gözlerinizin önünde olacak.

Bu resim için metin sağlanmadı
PointPay Kripto Bankası
Blockchain üzerinde tasarlanan banka normal bir bankada yapabileceğiniz bütün işlemleri çok daha hızlı, çok daha kolay ve güvenle kullanmanızı sağlayacak. PointPay bankasından istediğiniz türde kredi çekebilirsiniz. Tasarruf ve Mevduat fonlarını ister fiat paralar için isterseniz de kripto paralarınız için kullanabilirsiniz. PointPay ödeme ve kredi kartlarınızla VISA yada MasterCard kredi kartınızla yapabildiğiniz her şeyi yapabilirsiniz. İstediğiniz zaman bağlanabileceğiniz yeni teknoloji bankanızla tüm dünya üzerindeki işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hem de blockchain ağının düşük maliyet, hız ve güvenilirlik avantajlarından faydalanarak. Sağlayacağı mobil desteğiyle anında çevrimiçi transferler (hem kripto para birimi hem fiat). Apple Pay Desteği, Samsung Pay Desteği, Golem Pay Desteği gibi seçenekleri kullanmanız mümkün olacak. PointPay kendi atmleri için mevduat harcamak yerine dünya genelindeki bankalarla anlaşma yaparak ATM'lerini kullanmayı planlıyor. Bu sistem sayesinde hayalinizdeki evi yada arabayı yüksek faiz ödemeden satın alabilirsiniz aynı zamanda.
Tüm kripto para yatırımlarınızı ve Fiat para yatırımlarınızı tek bir bankadan yönetmek sizler için işleri oldukça kolaylaştıracak bir sistem. Bütün ödeme, alım, kredi kartı hizmetleri için farklı farklı bankalarla çalışşıp prosedürleri öğrenmek yerine kolayca ulaşacağınız her an elinizin altında olan blockchain bankasından gerçekleştirebileceksiniz. Sizce de dahiyane bir fikir değil mi ?
PointPay Kripto Borsası
PointPay Kripto Borsası, mevcut kripto borsalarının eksikliklerini dikkatlice inceledikten sonra geliştirilen PointPay platformunun bir başka ürünüdür. Böylece yalnızca farklı ve kullanıcı dostu bir kripto borsası yaratmayı amaçlıyorlar. Bu değişim platformu, dolaşımdaki en iyi borsaların mevcut özelliklerini geliştirip piyasada lider olabilmek için geleceğe dönük bir şekilde geliştirilmiş. Bu borsada kripto paralarınızı alıp satabilir, fiat paraya çevirip bankanızdan çekebilir yada yeni kripto paralar almak için sisteme para yükleyebilirsiniz. Kolay kullanım özelliklerinin yanı sıra marjin (kaldıraçlı) işlemlerde borsa üzerinde sağlanan bir hizmet olarak öne çıkıyor.
Bir sorunla karşılaştığınızda karşınızda sorununuzu anlayabilecek müşteri temsilcileri istersiniz. PointPay borsası 7/24 destek hizmeti sunarak müşteri memnuniyetini yakalamayı hedefliyor. Güvenlik için ise ses kimliği oluşturabilirsiniz böylece yatırımlarınız her zaman güvende olacaktır. OTC ticaretinin yanı sıra profesyonel kullanıcılar için API desteği de sunmayı hedefliyorlar. PointPay Borsasına üye olarak yapılabilecek işlemleri kolaylıkla takip edebilir, istediğiniz alış verişi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu resim için metin sağlanmadı
Cihaz Destekleri
Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar bankalarına ve borsalarına her yerden istediği anda ulaşabilmek istiyor bu sebeple PointPay hem android hem ios hem de bilgisayar birimleri için destek sağlamayı planlıyor. Bu uygulamalar üzerinden banka ve borsa işlemlerinizi gerçekleştirip, cüzdanınıza ve ekosistem üzerinde hazırlanan uygulamalara erişim sağlayabilirsiniz.
Kredi ve Ödeme Kartları - Pos Cihazları
PointPay'in en sevdiğim özelliklerinden birisi bir çok alanda kullanabileceğiniz kartlar yaratıyor. Sizlere alternatif olarak sunulacak kredi kartı, hesap kartı veya sanal kartlarla ister kişiler arası isterseniz de sistem üzerinden ödemeler yapabilir yada ödemelerinizi alabilirsiniz. ATM'lerden para çekebilirsiniz VISA ve Mastercard kartlarınızdaki tüm özellikleri fazlasıyla bulabileceğiniz kartlar yaratılmış. PointPay'in kartlarıyla kripto para ödeme ve alımlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz.
PointPay Kripto Cüzdanı
Bütün kripto varlıklarınızı güvenle saklayabileceğiniz cüzdanlarla fiat para yatırma çekme de dahil bütün işlemleri yapabileceksiniz. Sıcak ve soğuk cüzdan özelliklerine sahip cüzdanlar elde edebilirsiniz. Kişiler arası ödemelerinizi ve transferlerinizi gerçekleştirebilir, kripto varlıklarınızın genel durumunu takip edebilirsiniz. Ödemeler sırasında Simple Payment Verification (SPV) sizi güvende tutacak. Geliştirilen Payment code ID sayesinde bir çok kripto para cinsinden ödemeleri tek bir adres üzerinden sağlayabileceksiniz. Ethereum, Bitcoin, Tether, Stellar, Tron, Ripple ve BNB gibi bir çok kripto para birimi için destek verecek olan cüzdan kolayca geliştirilerek bütün yatırımlarınızı koruma altına almayı hedefliyor.

Bu resim için metin sağlanmadı
Pointpay Token
Ekosistem içerisindeki işlem ücretleri, ödemelerin gerçekleştirilmesi, kredi işlemleri için kullanılmak üzere ERC-20 tabanlı olarak inşa edilmiş PointPay Token. Token simgesi PXP olarak belirlenmiş ve toplam adet 1.000.000.000 (1 milyar). Bunların %50'si yani 500 milyonluk kısmı yatırımcılara sunularak ekosistemin gerçeğe dönüşmesi için gerekli fonlar toplanacak. Özel Satış kısmı 21 Temmuz'da bittikten sonra 3 avantaj paketiyle yatırıma açılacaklar. Her zaman olduğu gibi erkenci kuşlar daha çok kazanma şansına ve daha ucuza elde etme şansına sahip olacaklar.
Aşama 1- (21 Temmuz-2 Eylül) tarihleri arasında her token için 0.1 USD ödeyerek yatırım yapabilirsiniz. Aşama 2'de fiyat 0.2 USD iken aşama 3'te 0.3 USD şeklinde belirlenmiş. Gerekli incelemelerinizi yaparak hızlı karar vermelisiniz geç kalmamak için. Yatırım yapmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Genel Değerlendirme
Proje genel olarak güçlü vaatlere sahip. Sektörün ve insanların ihtiyaçlarını iyi anlamış ve duruma yönelik önlemler almış görünüyorlar. Doğru adımları doğru zamanlarda atarlarsa yatırımcılarına yüksek meblağlar kazandırma olasılıkları var. Bir yatırımcı ve kripto sever olarak benim PointPay hakkındaki genel fikrim risk alınabilecek kalitedeler. Proje ekibini incelediğinizde vaat ettiklerini gerçekleştirebilecek deneyime sahip, gerekli eğitimleri almış, kripto ve bankacılık sektörüne hakim kişilerden oluştukları görülüyor. Bu yüzden ben PointPay'e tam puan veriyorum. Proje hakkında kişisel incelemelerinizi vereceğim bağlantılardan yaparak sizler de benimle fikirlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum. Saygılarımla..
Web Sitesi: https://pointpay.io/
Bitcointalk Tartışma Başlığı: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5146099

İletişim Bilgilerim
Yazar: kensyin
Eth: 0x08204147D36cE05456A3c99242cB3781b6B6875f
Bu yazı bir inceleme yazısı olup yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapınız.

0 komentar:

Posting Komentar